Independent Reason and Logic Society

A Community of  Deists and those of Deistic Thought

 

 

 

A Community of  Deists and those of Deistic Thought

 

Bible Quiz Answers

 

    The answers to the bible quiz are quoted from the KJV of the Bible which is perhaps the worst possible translation to use, however, it is the most commonly used translation by the majority of the Christian community.  Other version will convey the thought so feel free to look up the scriptures in your favorite version if you so desire to do so.  Allow 5 points for each correct answer and rate your knowledge of the Bible below.  Have fun and enjoy.

 

Ranking

90 or greater = EXCELLENT     80 or greater -  GOOD    70 or greater = POOR     Less than 70 = READ YOUR BIBLE

 

1  What is God’s Name?

Answer A.

Exodus 34:14  For thou shalt worship no other god: for the LORD, whose name is Jealous, is a jealous God:

 

   Jehovah is a miss-pronunciation of YWHW (Yahweh) which was forbidden to speak.  Readers of the Hebrew scriptures were supposed to use the word ADONAI it is place.

 

2.  What is the last of the Ten Commandments?

Answer C,

Exodus 34:26  The first of the first fruits of thy land thou shalt bring unto the house of the LORD thy God. Thou shalt not seethe a kid in his mother's milk.

 

   There is only one list called “THE TEN COMMANDMENTS” in the Bible.  There were three sets of commandment.  The first  set was just recited by Moses the first time he came down from Mount Sinai, and are contained in Exodus: 20 2 - 17.  These are the most commonly used set in the Christian community today.

 

The first set of stone tables was brought down by Moses on a subsequent trip up the mountain ,as contained in Exodus 31:18.  These tablets were destroyed by Moses when he returned and saw the people worshipping the Golden Calf.  See Exodus 32:19,

    Moses then went up the mountain once more, this time for a replacement set of tablets which he broke.  God tells Moses to do the following:

Exodus 34:1  And the LORD said unto Moses, Hew thee two tables of stone like unto the first: and I will write upon these tables the words that were in the first tables, which thou brakest.

 

   Now it is at this points that the Christian community should question what they have been taught, for either they should accept this chapter as the Ten commandments or call their God a liar.  

 

Exodus 34:28  And he was there with the LORD forty days and forty nights; he did neither eat bread, nor drink water. And he wrote upon the tables the words of the covenant, the ten commandments.

 

Listed below is a summary of the Ten Commandments as contained in Exodus 34:

1)  Thou shalt worship no other God.  2)  Thou shalt make thee no molten god.  3)  The feast of unleavened bread shalt thou keep  4)  Six days thou shalt work, but on the seventh day thou shalt rest  5)  Thou shalt observe the feast of weeks.  6)  Thrice in the year shall all your men children appear before the Lord God.  7)  Thou shalt not offer blood of my sacrifice with leaven.  8)Neither shall the sacrifice of the feast of the Passover be left until the morning.  9)The firs of the first fruits of thy land shalt thou bring unto the house of the Lord thy God.  10)  Thou shalt not seethe a kid in his mother’s milk.

 

Even Jesus was unclear as to the list  see Mathew 19: 17-19 only a list of 6.  

 

3,  What is the penalty for working on the Sabbath?

Answer A,

Exodus 35:2  Six days shall work be done, but on the seventh day there shall be to you an holy day, a Sabbath of rest to the LORD: whosoever doeth work therein shall be put to death.

The application of this law can be found in Numbers 15:32-36.  

 

4.  How should a stubborn and rebellious son be treated?

Answer D.

Deuteronomy 21:18 If a man have a stubborn and rebellious son, which will not obey the voice of his father, or the voice of his mother, and that, when they have chastened him, will not hearken unto them:

Deuteronomy 21:19  Then shall his father and his mother lay hold on him, and bring him out unto the elders of his city, and unto the gate of his place;

Deuteronomy 21:20  And they shall say unto the elders of his city, This our son is stubborn and rebellious, he will not obey our voice; he is a glutton, and a drunkard.

Deuteronomy 21:21  And all the men of his city shall stone him with stones, that he die: so shalt thou put evil away from among you; and      all Israel shall hear, and fear.

 

5,  What happens if a women is not a virgin on her wedding night?

Answer D.

Deuteronomy 22:13  If any man take a wife, and go in unto her, and hate her,

Deuteronomy 22:14  And give occasions of speech against her, and bring up an evil name upon her, and say, I took this woman, and when I came to her, I found her not a maid:

Deuteronomy 22:15  Then shall the father of the damsel, and her mother, take and bring forth the tokens of the damsel's virginity unto the elders of the city in the gate:

Deuteronomy 22:16  And the damsel's father shall say unto the elders, I gave my daughter unto this man to wife, and he hateth her;

Deuteronomy 22:17  And, lo, he hath given occasions of speech against her, saying, I found not thy daughter a maid; and yet these are the tokens of my daughter's virginity. And they shall spread the cloth before the elders of the city.

Deuteronomy 22:18  And the elders of that city shall take that man and chastise him;

Deuteronomy 22:19  And they shall amerce him in an hundred shekels of silver, and give them unto the father of the damsel, because he hath brought up an evil name upon a virgin of Israel: and she shall be his wife; he may not put her away all his days.

Deuteronomy  22:20  But if this thing be true, and the tokens of virginity be not found for the damsel:

Deuteronomy 22:21  Then they shall bring out the damsel to the door of her father's house, and the men of her city shall stone her with stones that she die: because she hath wrought folly in Israel, to play the whore in her father's house: so shalt thou put evil away from among you.

 

 6.  What does the bible say about witches?

Answer  A.

Exodus 22:18  Thou shalt not suffer a witch to live.

 

7.  Which of These foods does the Bible Permit you to eat.

Answer C.

Leviticus 11:22  Even these of them ye may eat; the locust after his kind, and the bald locust after his kind, and the beetle after his kind, and the grasshopper after his kind.

Mathew 3:4  And the same John had his raiment of camel's hair, and a leathern girdle about his loins; and his meat was locusts and wild honey.

All other foods listed are expressly forbidden by the Bible

 

8.  What is the origin of the “mighty men” giants”

Answer  B.

Genesis 6:4  There were giants in the earth in those days; and also after that, when the sons of God came in unto the daughters of men, and they bare children to them, the same became mighty men which were of old, men of renown.

 

9.  According to the Bible who created evil?

Answer B.

Isaiah 45:7  I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.

 

10.  Where does God live according to the Bible?

Answer C.

Kings 8:12  Then spake Solomon, The LORD said that he would dwell in the thick darkness.

 

11.  What Christmas tradition is forbidden in the Bible?

Answer C.

Jeremiah 10:2  Thus saith the LORD, Learn not the way of the heathen, and be not dismayed at the signs of heaven; for the heathen are dismayed at them.

Jeremiah 10:3  For the customs of the people are vain: for one cutteth a tree out of the forest, the work of the hands of the workman, with the axe.

Jeremiah 10:4  They deck it with silver and with gold; they fasten it with nails and with hammers, that it move not.

Jeremiah 10:5  They are upright as the palm tree, but speak not: they must needs be borne, because they cannot go. Be not afraid of them; for they cannot do evil, neither also is it in them to do good.

Jeremiah 10:6  Forasmuch as there is none like unto thee, O LORD; thou art great, and thy name is great in might.

Jeremiah 10:7  Who would not fear thee, O King of nations? for to thee doth it appertain: forasmuch as among all the wise men of the nations, and in all their kingdoms, there is none like unto thee.

Jeremiah 10:8  But they are altogether brutish and foolish: the stock is a doctrine of vanities.

 

12    If you are sick, what should you do according to NT medical advice.

Answer B.

James 5:14  Is any sick among you? let him call for the elders of the church; and let them pray over him, anointing him with oil in the name of the Lord:

James  5::15  And the prayer of faith shall save the sick, and the Lord shall raise him up; and if he have committed sins, they shall be forgiven him.

 

 13.  According to Jesus, what must you do to have eternal life?

Answer C.

Mathew  19:16  And, behold, one came and said unto him, Good Master, what good thing shall I do, that I may have eternal life?

Mathew t 19:17  And he said unto him, Why callest thou me good? there is none good but one, that is, God: but if thou wilt enter into life, keep the commandments.

Mathew  19:18  He saith unto him, Which? Jesus said, Thou shalt do no murder, Thou shalt not commit adultery, Thou shalt not steal, Thou shalt not bear false witness,

Mathew  19:19  Honour thy father and thy mother: and, Thou shalt love thy neighbour as thyself.

Mathew 19:20  The young man saith unto him, All these things have I kept from my youth up: what lack I yet?

Mathew t 19:21  Jesus said unto him, If thou wilt be perfect, go and sell that thou hast, and give to the poor, and thou shalt have treasure in heaven: and come and follow me.

 

14.  How should slaves be treated according to Jesus.

Answer C.

Luke 12:47  And that servant, which knew his lord's will, and prepared not himself, neither did according to his will, shall be beaten with many stripes.

Luke 12:48  But he that knew not, and did commit things worthy of stripes, shall be beaten with few stripes. For unto whomsoever much is given, of him shall be much required: and to whom men have committed much, of him they will ask the more.

 

15.  What did Jesus say about peace.

Answer  B.

Mathew 10:34  Think not that I am come to send peace on earth: I came not to send peace, but a sword.

Mathew 10:35  For I am come to set a man at variance against his father, and the daughter against her mother, and the daughter in law against her mother in law.

 

 16.  Concerning witnessing, which phrase did Jesus NOT say?

Answer D.

Paul wrote:  

Romans 1:9  For God is my witness, whom I serve with my spirit in the gospel of his Son, that without ceasing I make mention of you always in my prayers;

 

Notice the contradiction which Jesus made concerning bearing witness.   See John 5:31 and John 8:14.

 

17.  Should Christians ask their boss for a raise?

Answer  No.

Luke 3:13  And he said unto them, Exact no more than that which is appointed you.

Luke 3:14  And the soldiers likewise demanded of him, saying, And what shall we do? And he said unto them, Do violence to no man, neither accuse any falsely; and be content with your wages.

It is un-Christian like to ask your employer for raise, but how many modern day families abide by this.  Should you be able to pick and choose  what you are to follow in the Bible - NOT if you call yourself a Christian.  There are no half way measures it is either all or nothing.

 

18.  If you loose a law suit, should you pay only what the court should decide?

Answer  No.

Mathew 5:40  And if any man will sue thee at the law, and take away thy coat, let him have thy cloak also.

Mathew 5:41  And whosoever shall compel thee to go a mile, go with him twain.

 

How many bible   believing Christians are paying double the court ordered  settlements such a child support or alimony?  Is it just possible they are wiser than Jesus or are they Christian in name only?

 

19.  Should Christians allow non-believers in their homes?

Answer  No

2 John 1:10  If there come any unto you, and bring not this doctrine, receive him not into your house, neither bid him God speed:

2 John 1:11  For he that biddeth him God speed is partaker of his evil deeds.

 

Does non-belief really equate to evil?

 

20.  Are incest and rape prohibited by the Ten Commandments?

Answer  No

The Ten Commandments prohibits only the sexual act of adultery and then only women are prohibited.  Can men do a they please then?  Could this insure that the husbands name is carried on?   Incest is rampant in the bible as is multiple wives, concubines, odd is it not?

 

Don’t forget to take off 5 points for each incorrect answer of no answer and check your ranking at the top of this page.

 

Top of page

 

wpd604e874.png

HOME

SITE MAP

Deism Defined

My Change from Christianity to Deism

The Bible

  Bible Quiz

Answers to the Bible Quiz

Errors In the Bible

Paul - Apostle to Jesus or Founder of Christianity

Messiah Requirements according to the Bible

Islam and the Qu’ran

Quotable Quotes Of Famous People through the ages

Thomas Paine

The Age Of Reason

Paine on Deism and Christianity

Common Sense

Reason:  The Only Oracle of Man     By Ethan Allen

Chat Room

Guest Registry

Message Board

Reality Corners Blog